Centru de informare turistica Tautii Magheraus.


Ce alegi?

Ce alegi? Natură și sănătate sau eleganță și stil? În Tăuții Măgherăuș le poți găsi pe ambele. Un oraș mic cu o gamă variată de alegeri pentru oricine. Adaugă stilul unic maramureșan și vacanța de neuitat este garantată.  Turiștii care vor să aleagă o destinație de vacanță pentru relaxare și sănătate trebuie să știe că orașul Tăuții Măgherăuș este de departe locul potrivit. Oferta Turistică bazată pe sănătate și relaxare este foarte bogată, incluzând activități în aer liber, hipoterapie, facilități spa.  Cele mai moderne facilități spa din zonă  Cauți destinația perfectă pentru o mini vacanță, departe de zgomotul orașului? Hotelul de 4 stele și centrul spa din localitate este locul perfect pentru cei care caută relaxare și  reîncărcarea bateriilor, fie cupluri, familii cu copii sau seniori.  Posibilitățile pentru petrecerea unui timp minuat aici sunt multiple: piscine interioare, piscine exterioare, aquapark cu slide-uri, zona ultra-welness, masaj, terapie fizică.

Aer proaspăt și un peisaj minunat

O ieșire în natură este propunerea noastră pentru cei care fug de orașele aglomerate.  Ulmoasa, un sat de munte, este situat în inima pădurii, la capătul unei văi pitorești. Odată ajunși aici, turiștii pot admira casele tradiționale ale locuitorilor, se pot bucura de aerul proaspăt, iar în timpul nopții au impresia că cerul este atât de aproape că pot ajunge la stele.  Un loc foarte interesant de vizitat este centrul de permacultură Baza Ulmu. Baza este o casă naturală, un ecodom cu 3 module, construit conform tehnicii superadobe (saci umpluți cu pământ) rezistent la foc, cutremure, tornade și radiații. Zidurile groase de pământ de la bază au fost inspirate de arhitectura vikingă. Pentru construcția ecodomului au fost folosite doar materiale naturale: pământ, lemn, piatră, stuf, lână și vegetație. Proiectanții spun că zidurile pot resista mai mult de 800 de ani.  Pe lângă această căsuță naturală, există și o pivniță acoperită cu pământ, o magazie construită cu ajutorul tehnicii superadobe, care folosește un sistem de ventilație natural. În acest loc mâncarea este este păstrată foarte bine, chiar și vinul. Turiștii care vin aici pot gusta produse 100% organice, legume culese de ei din grădina de lângă ecodom. O sobă tip rachetă este folosită pentru prepararea mâncării, care consumă de 6 ori mai puțin lemn decât alte sobe.   Întreaga bază este o gospodărie didactică pentru permacultură, unde pe lângă cazarea în căsuța naturală, mâncare sănătoasă și deconectarea de la stilul de viață modern, turiștii pot să participe la lecții despre stilul de viață ecologic. Lacul Nistru, înconjurat de pădure, este o altă atracție naturală a zonei. Traseele de drumeție din zonă duc la Piatra Hotarului, Piatra Șoimului  sau la Vârful Cicarlau. Și pentru că zona Nistru este o fostă zonă minieră, poate fi practicat turismul speo de mină, bineințeles cu echipament și ghid adecvat. 

Hipoterapie

Hipoterapie - Pentru cei care doresc să se relaxeze în natură practicând călăritul, în localitate există servicii de calitate atât pentru adulți cât și pentru cei mici: cursuri de călărit, hipoterapie cu personal calificat, călărit, tabere de călărit, turism ecvestru.

      O parte din brosurile noastre de informare pot fi descarcate de aici


Descarca brosura completa complet
Descarcare coperta brosurii
Descarcare coperta secundara a brosurii

      O parte din brosurile noastre de informare pot fi descarcate de aici


Descarca pliantul complet

      În perioada 14 - 17 noiembrie 2019, la Romexpo –București, Pavilionil B1, s-a desfășurat ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, eveniment la care a fost prezent și Orașul Tăuții Măgherăuș, promovat ca destinație Europeană de Excelență. Tiulatura a fost obținută în urma participării la concursul EDEN, tema sănătate și relaxare, devenind membru al Asociației. Reprezentanți ai Centrului de informare turistică Tăuții Măgherăuș și primarul orașului Anton Ardelean, pe parcursul celor 4 zile de târg au întâmpinat vizitatorii cu bucate tradiționale și au împărțit materiale de promovare, pliante, hărți, broșuri cu principalele atracții turistice ale orașului. Ca în fiecare an, standul Maramureșului, în cadrul căruia a fost prezent și orașul Tăuții Măgherăuș, a atras numeroși vizitatori, care și-au manifestat interesul de a vizita Maramureșul. Mulțumim Consiliului Județean Maramureș pentru tot sprijinul acordat privind promovarea orașului Tăuții Măgherăuș ca destinație turistică.



      În domeniul informării și promovării turistice, administrația publică locală a Orașului Tăuții Măgherăuș a înființat Centrul de Informare și Promovare Turistică Tăuții Măgherăuș (CIPT Tăuții Măgherăuș).
CIPT Tăuții Măgherăuș a fost înființat oficial ca structură distinctă în cadrul UAT Tăuții Măgherăuș, prin HCL nr. 39/28.03.2019. Are o suprafață de 272 mp și este structurată P+M, ESTE semnalizată corespunzător, fiind situată la drumul național DN 1C din care are acces direct. CIPT Tăuții Măgherăuș face parte din structura Primăriei Tăuții Măgherăuș și are două persoane angajate, cunoscătoare de limba germană, respectiv engleză, personal bine instruit care poate pune la dispoziţia celor interesaţi toate informaţiile cu referire la Orașul Tăuții Măgherăuș, localitate de interes turistic. Personalul centrului este numit prin Dispoziția Nr.129/01.04.2019 a Primarului Orașului Tăuții Măgherăuș.