Evenimente


La mulți ani, Fanfara Stibina!

      FANFARA STIBINA a sărbătorit 7 ani de existență printr-un concert desfășurat în Casa Orășenească de cultură Tăuții Măgherăuș. La mulți ani, dragii noștri, să ne cântați și să ne încântați mulți ani și de-acum încolo!.


vezi Album foto


Let's Celebrate The European Heritage

      Proiectului Let's Celebrate The European Heritage, realizat cu sprijinul companiei UAC și American International School of Transylvania..


vezi Album foto


Târgul de Crăciun din Tăuții Măgherăuș

      A doua ediție a Târgului de Crăciun din Tăuții Măgherăuș, prilej de sărbătoare unde cu toții au fost încântați de frumoasele colinde, au gustat din preparatele tradiționale, au admirat și cumpărat produsele de artizanat realizate cu migală și pasiune de meșteșugarii locali.


vezi Album foto


Festivalul "UNIȚI ÎN SUNET DE FANFARĂ" Tăuții Măgherăuș 2018

      În perioada 25-28 octombrie 2018, orașul Tăuții Măgherăuș a răsunat în sunete de fanfară. Festivalul a fost organizat de Asociația "Comunicați cu Noi" în parteneriat cu Primăria Orașului Tăuții Măgherăuș și Consiliul Județean Maramureș.
      La festival au participat:
            Fanfara STIBINA - Tăuții Măgherăuș
            Fanfara ARMONIA - Târnăveni, Mureș
            Fanfara CUGIR - Alba
            Fanfara RODNA - Bistrița Năsăud
            Fanfarele REUNITE - Satu Mare
      Felicitări tuturor participanților!


vezi Album foto


Festivitatea de deschidere a noului an scolar la TĂUȚII MĂGHERĂUȘ

      În data de 10 septembrie a sunat clopoțelul ce a marcat deschiderea noului an școlar 2018-2019. Profesorii s-au întâlnit cu elevii după o bine meritată vacanță, foștii elevi de clasa a VIII–a au trăit emoția intrării în rândul liceenilor, iar pentru bobocii claselor pregătitoare momentul a însemnat primul pas în curtea școlii, prima întâlnire cu doamna învățătoare, toate acestea marcând un moment ce va deveni memorabil pestre ani.

      

Tuturor le urăm un an şcolar plin de realizări şi de satisfacţii!
      Consiliul Local și Primăria Tăuții Măgherăuș a organizat Întâlnirea delegațiilor orașelor înfrățite. Evenimentul a avut loc în Băița, sâmbătă, 8 septembrie 2018, în cadrul Proiectului TÂRGUL EUROPEAN, cofinanțat de programul „ Europa pentru cetățeni” al Uniunii Europene. Proiectul a permis întrunirea cetățenilor din orașele înfrățite: Aszod (Ungaria), Martfu (Ungaria), Tisovec (Slovacia) și Tuchow (Polonia).
      Din Program amintim: Participarea la slujba religioasă romano-catolică, concert Fanfara Stibina & Majorete, Concert corul de femei Stellaria Media din Aszod, Dans Sportiv, Ansamblul Folcloric Mălinul și Evenimentul NUNTA DE AUR.      În data de 25 mai este fixată Ziua Eroilor pentru anul în curs, 2017 – odată cu sărbătoarea religioasă Înălțarea Domnului. În bisericile ortodoxe și greco-catolice, conform tradiției – se evocă nominal compatrioții noștri jertfiți.
      Primăria orașului Tăuții-Măgherăuș și Consiliul local cooperează cu bisericile ortodoxe și greco-catolică pentru oficierea alături de Enoriași a 9 + 1 paose tradiționale în biserici, și organizează Tedeumul oficial – la Monumentul Eroilor din centrul civic al orașului la ora 12:30.
      Coroane și jerbe se vor depune la Monumentul Eroilor, a Statuia poetului-erou Ion ȘIUGARIU – Băița, la Monumentul deținuților politici – Nistru și la troițele dedicate eroilor (T.M.-Dura, Băița, Bușag, Bozânta Mare, Merișor, Ulmoasa).
      Pentru depuneri de coroane – Reprezentanți ai Instituțiilor publice și private care doresc să se alăture Omagierii Eroilor noștri – sunt așteptați în fața Primăriei, la ora 12:15 în 25 mai 2017.    04.11.2016--06.11.2016 - Artisti "liberi", fara bodyguards si blindate...


A fost editia a 4-a a Festivalului National de Muzica "LIRA" in orasul TAUtii-Magheraus... Au fost 3 zile de poveste cu si despre copii visatori si ambitiosi, talentati si perseverenti... Atmosfera am surprins-o pe langa personaje in clipuri si poze... Lume multa si buna. Despre festival si organizatori - Andrei Coman, Dragos Popa si Alina Augusta (primii doi din Brasov iar Alina din Baia Mare):
in urma cu 4 ani s-au prezentat doi liceeni si-o invatatoare sa faca un festival aici. Pe Alina o cunosteam, cantase la noi si-i placuse Casa de Cultura... Ceilalti doi, dupa ce-au inventat ceva de gen prin zona lor si de prea bine cum le-a iesit au ramas fara festival caci erau... prea mici (!) s-au "refugiat" in nord...
S-au prezentat ca initiatori si organizatori; Alina - secund... pana am responsabilizat-o cu "tutela" tinerilor - ca sa putem angaja pe cineva cu... responsabilitatea! N-au vrut nimic de la noi - si asta iar era ceva suspect! - ca neavand firme in spate, sponsori, "autoritati" etc. n-am prea inteles cum isi vor transforma visul in realitate.
Si au reusit: Festivalul Lira este un succes tot mai mare de la o editie la alta, care le recompenseaza caracterul (corectitudinea si sinceritatea), munca in echipa, talentul si perseverenta. De creditat i-au creditat mai multi: toate personalitatile care au acceptat sa fie in juriul primei editii de exemplu si-apoi toti ceilalti care coopereaza de la o editie la alta; si noi - pt. a nu reteza sau rani aripile si anvergura entuziasmului - dar nu eram... visatori!!! Acum tinerii cocheteaza si cu mass-media; toti trei sunt studenti: muzica studiaza - evident, la Conservator - Dragos si Alina care are si scoala ei de vedete iar Andrei e student la Sociologie si Comunicare... Bravo voua!!! Felicitari, multumiri si succes tuturor celor care cred, fac si doresc! In concluzie - nu-i suficient sa ai doar idei, mai trebuie sa si faci ceva pentru ele... Sigur, aveam ce scrie si despre parintii copiilor-concurenti care... cresc visele, investesc in ele... si le si implinesc; ca se copilaresc si ei - asta-i „morala” povestii: vitalitatea societatii irupe si transcende din har, inspiratie si... atitudine/implicare!!! Despre profesorii-instructori ai copiilor? Cei mai responsabili: daca parintii se copilaresc - cineva trebuie sa-si asume realist si profesional ambele „categorii” (copii si parinti!); profesorii cultiva, rafineaza, promoveaza si canalizeaza sunetele... pana dincolo de nori caci, cred, mai ales copiii pana-s copii inocenti si puri - rezoneaza cu ingerii! Ei (profesorii) au trecut prin aceasta etapa si stiu... (De aceea si adultii care aleg din cand in cand sa se copilareasca isi deschid sufletul si cauta poate inconstient de necesar sa recepteze "frecventa" celesta...)

Secvente –> aici

PS: Denumirea "Lira" a fost singura noastra pretentie - pt. ca am pozitivat un simbol (aflat pe Dura - la intrarea in oras dinspre Baia Mare) - care, la cat de stilizat este, multi oricum nu stiu ce reprezinta...; am convertit deci o conotatie induiosatoare si-am deschis in memoria acelei jertfe o fanta pentru inaltarea sunetelor la cer... - poate asa armonia se desavarseste!    03.11.2016 - START Festivalul National de Muzica "LIRA" - orasul TAUTII-MAGHERAUS, editia a 4-a!


    Info festival - aici
    Corolar - prima editie (2013) - aiciReuniunea de proiect EUROBALADES


Luni 24 octombrie 2016, ora 9:30 va asteptam la REUNIUNEA DE PROIECT EUROBALADES organizata de Liceul Traian Vuia in parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al oraşului Tăuţii Măgherăuş, care va avea loc la Casa de Cultură.
Tari participante: Franta, Belgia, Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Bulgaria, Turcia si Romania.

Consiliul Local si Primaria Tăuţii Măgherăuş organizeaza evenimentul EUROPA UNITĂ MULTICULTURAL ŞI INFRĂŢITĂ "PAŞI SPRE VIITOR".

Afis

Consiliul Local si Primaria Tăuţii Măgherăuş organizeaza evenimentul EUROPA UNITĂ MULTICULTURAL ŞI INFRĂŢITĂ "PAŞI SPRE VIITOR". Evenimentul va avea loc joi, 8 septembrie 2016. Alături de gazde, musafiri si invitaţi - delegaţiile orauşelor infratite din UNGARIA (Martfu, Aszod), POLONIA (Tuchow) şi SLOVACIA (Tisovec, Brezno). Din program: ora 11 -> Participarea la Slujba religioasă romano - catolică; ora 12:30 -> Concert Fanfara "Stibina"; ora 13 -> Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania si solistii Dumitru Dobrican, Ileana Bumbar, Andreea Ghitiu, Ionuţ Sima, cu ocazia inaugurării CENTRULUI CULTURAL "Ion Sugariu" din Băiţa. Vă aşteptăm cu drag!

Consiliul Local si Primaria Tăuţii Măgherăuş vă invită la "Bulci in Băiţa".

Afis

Consiliul Local si Primaria Tăuţii Măgherăuş vă invită la "Bulci in Băiţa". Evenimentul va avea loc in 8 septembrie 2016. Alături de gazde, musafiri si invitaţi - delegaţiile orauşelor infratite din UNGARIA (Martfu, Aszod), POLONIA (Tuchow) şi SLOVACIA (Tisovec, Brezno). Din program: ora 11 -> Participarea la Slujba religioasă romano - catolică; ora 12:30 -> Concert Fanfara "Stibina"; ora 13 -> Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania si solistii Dumitru Dobrican, Ileana Bumbar, Andreea Ghitiu, Ionuţ Sima, cu ocazia inaugurării CENTRULUI CULTURAL "Ion Sugariu" din Băiţa. Vă aşteptăm cu drag!